Online (Internet) kupovina

24.3.2021

Global Money Week (22. – 28. mart 2021.) je godišnja globalna kampanja za podizanje svijesti o važnosti da mladi ljudi od najranije dobi budu finansijski svjesni i da postepeno stiču znanja, vještine, stavove i ponašanja neophodna za donošenje zdravih finansijskih odluka i, konačno, postizanje finansijskih dobrih rezultata.

Pandemija Covid 19 virusa u fokus je stavila online kupovinu. Za sigurnu kupovinu putem interneta potrebne su određene vještine i znanja. Prezentacijski video koji smo priredili u saradnji sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu – EFSE Development Facility (@EFSE DF), je napravljen na bazi online predavanja održanog učenicima Mješovite srednje škole Bosanski Petrovac 24. marta 2021. godine.

Organizacijom ovog online predavanja koje je uključilo 30 učenika iz dva odjeljenja, Stručni tim za finansijsku edukaciju i inkluziju Centralne banke Bosne i Hercegovine je, pored prenošenja znanja neophodnog za sigurno i uspješno obavljanje online kupovine, pokušao dati i svoj doprinos obilježavanju ovogodišnjeg Global Money Week-a.